Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát. Bővebb információt az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Menü

Mi is az a szupinált cipő, és mikor van rá szükség?

A szupinált cipő speciális, döntött sarokkal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a sarok belső része 5 mm-el magasabb a külső résznél. Vagyis a cipő talpát úgy alakították ki, hogy az kifele dönti a befele dőlő bokát. A szupinált cipőre jellemző megerősített kéreg pedig stabilan, a helyes állásban tartja a lábfejet és a bokát.

A gyerekek bokája 1 éves koruk körül, amikor járni kezdenek jellemzően befelé dől, ami egy teljesen természetes állapot. Ha azonban még 2 éves kora körül is jól láthatóan befele dől a gyermek bokája, akkor érdemes ortopéd orvossal konzultálni, hogy szükség van-e szupinált cipőre.

Az ortopéd orvosok elsősorban azoknak a gyerekeknek ajánlják a szupinált cipőt, akiknek lúdtalpa, bokasüllyedése, befelé dőlő bokája, O vagy X lába van, illetve azoknak a koraszülött gyermekeknek, akiknek gyengébb az izomzata, és szükséges a sarok megtámasztása a speciális cipő által.

A szupinált cipő önmagában azonban sokszor nem elég. Amikor már nagyobb és ügyesebb a gyermek, érdemes kipróbálni a lábtornát, amivel remekül fejleszthető a kicsi tappancsok izomzata.

Az ortopéd orvosok által jó szívvel ajánlott SZAMOS és SALUS szupinált cipők és szandálok, illetve a szülők által kedvelt PONTE20 szupinált lábbelik nálunk is megtalálhatóak.