Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát. Bővebb információt az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Menü

Milyen legyen tipegő gyermekünk első cipője?

A baba lába születéskor puha, járásra nem alkalmas, fejletlen izomzattal rendelkezik, lábboltozata kialakulatlan. A lábfejlődés szempontjából leginkább meghatározó időszak az első két év, mivel az izmok fejlődése, a lábboltozat kialakulása a járással kezdődik meg. A láb akkor fejlődik egészségesen, ha a gyermek a természetes egyenetlen talajon, fűben, homokban sokat jár mezítláb, hiszen ezzel tornáztatja a legjobban a talp izmait, amelyek felelősek a megfelelő boltozat kialakulásáért.

Eljön azonban az idő, amikor már nem szaladgálhat mezítláb a gyermekünk, és ki kell választanunk számára a megfelelő cipőt.

De milyen a jó cipő?

Fontos, hogy a cipő talpa kellőképpen rugalmas legyen, hogy járáskor a gördülést segítse. A kérge legyen kemény, körbeölelje és tartsa a gyermek sarkát, az orra pedig széles, hogy a lábujjak kényelmesen elterüljenek benne. Fontos, hogy természetes alapanyagokból készüljön (bőr, textil), jól szellőzzön.

A nagyobb babacipő márkák kiemelt jelentőséget tulajdonítanak a jó minőségű anyagok használatának és a kicsik lábára tökéletesen illeszkedő kiscipők fejlesztésének.

Üzletünkben és webáruházunkban csodaszép elsőlépés cipőkből válogathattok tipegő gyermekeitek részére